ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Zukree Kekus
Country: Armenia
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 17 January 2014
Pages: 68
PDF File Size: 8.49 Mb
ePub File Size: 1.9 Mb
ISBN: 527-3-50739-848-9
Downloads: 46551
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jushura

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea: Cata vreme petrecem in trup suntem despartiti de Hristos. Cu inma zdrobita si cu suflet indurerat stau inaintea ta si ma rog: Penrtu aceasta cu smerenie te rog adormihi graiesc:. Daca nu murim, nu putem invia pentru vesnicie, caci se cade ca acest trup stricacios, sa se imbrace intru nestricaciune si muritor aceasta sa se lumineze cu nemurirea, ca astfel in lumina zilei celei neinserate sa cante neincetat: Fii mie milostiv si nu te departa de mine, spurcatul, pana va veni vremea sfarsitului meu.

Iar in infricosatul ceas al mortii sa fii langa mine, bunul meu Pazitor, acatisttul pe intunecatii demoni care vor veni sa infricoseze cutremuratul meu suflet.

Vinovati suntem de necazurile lumii si de suferintele fapturilor necuvatatoare si de suferintele nevinovatilor copii, fiindca prin caderea omului, s-a distrus fericirea si frumusetea fapturii.

Doamne, curateste pacatele noastre. Tot pacatul am desavarsit si toata viata mea in desertaciuni s-a scurs, iar acum de sfarsit m-am apropiat.

Ajuta-ma dar, neadormitul meu pazitor, ca sa-mi umplu vasul sufletului meu cu untdelemn faptelor bune, iar mai vartos cu milostenia si smerenia. Ai daruit, Doamne, neamului omenesc moartea, ca cel de pe urma mijloc de intelegere si de pocainta; cugetand la groaznica judecata se descopera desertaciunile pamantesti, pornirile trupesti se linistesc, mintea cea semeanta se smereste, dreptatea cea vesnica se descopera, caci si pacatosii cei indaratnici in credinta, cand sunt pe patul de moarte, marturisesc cum ca este Dumnezeu.

Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.

Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam: Pentru aceea ei vesnic cer indurarea Ta strigand: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu. O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti.

  FLUKE T130 PDF

Strain si calator sunt eu pe acest pamantviata mea e degrab trecatoare, iar eu, ticalosul, niciodata nu ma gandesc in mintea mea la moartea cea fara de veste, nici nu cuget la infricosatoarea Judecata la care voi sta inaintea Dreptului Judecator si voi da raspuns pentru fiecare fapta si pentru orice cuvant. Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Unde era sa rasara lumina Ta, Hristoase Dumnezeule, daca nu peste cei ce sedeau in intuneric si in umbra mortii?! Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Invia-vor si se vor scula cei din morminte si se vor bucura cei de pe pamant, fiindca atunci se vor scula trupuri duhovnicesti preamarite, nestricacioase, luminate.

Tatal nostru, fii Tai se chinuiesc, deci miluieste-i; Tatal nostru, grele sunt pacatele lor, dar indurarea Ta este mare; Tatal nostru, Tu ai trimis pe Fiul Tau ca sa mantuiasca pe cei pacatosi; Tatal nostru, cerceteaza necazul cel amar al sufletelor care s-au departat de la Tine; Tatal nostru, miluieste pe cei ce au prigonit adevarul din neputinta; Tatal nostru, iubirea Ta sa fie nu foc, ci racoreala din rai; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazuti, izbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Unde-ti este moartea boldul tau? Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta si care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea ta si rugaciunea, ne este si mai trebuincioasa dupa moartea noastra.

  FANTASY WARGAMING BRUCE GALLOWAY PDF

Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos. Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea:.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Sufletele celor adormiti se ridica din moarte la viata si de pe pamant la cer, cu puterea rugaciunilor de la Altarul Domnului. Floarea tineretii se vestejeste, lumina bucuriilor se stinge, batranetea cea grea se apropie, prietenii mor, cei de aproape se departeaza. Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Imi indrept privirea in departare pe calea vietii trecute si vad o multime din cei care au raposat, din prima zi si pana acum, binefacatori ai mei, si cu indatorat dragoste strig unele ca acestea:. La tine, dupa Dumnezeu si Preasfanta Fecioara, imi pun nadejdea, Ingerul meu Pazitorce te-am dobandit de la Domnul ca pe un intelept carmaci in furtunile de gand care ma tulbura. Iarta si pe toti cei ce au murit de la inceput si pana acum, ca sa cante ei iubirii Tale de oameni: